BIRGITTA LUND, “IN TRANSIT”, PHOTOGRAPHY

09-02-2006 – 25-03-2006

 

Årets første separatudstilling på GALERIE BIRTHE LAURSEN viser dansk kunst af international klasse: Udstillingen IN TRANSIT præsenterer for første gang i København fotografen Birgitta Lunds prisbelønnede fotoserie af samme navn. Efter udstillinger i bl.a. USA, Frankrig og Finland kan IN TRANSIT nu opleves i en ny form i dén by, der spiller en væsentlig rolle i serien.

Velkommen til fernisering torsdag d. 9. februar 2006 kl. 17- 20.

Udstillingen IN TRANSIT tilbyder en visuel rejse, der gennem en personlig historieskildring tegner et større tidsbillede. I 2003 vendte Birgitta Lund tilbage til København efter at have boet 18 år i New York. I et særegent billedsprog med dagbogslignende opsætninger, slørede nærbilleder og regnvåde aftegninger fortælles kunstnerens egen historie. Hendes rastløse sind skildres i bevægelse mellem flere steder; tilsyneladende genkendelige motiver fra København, New York og Madrid indfanger beskueren med en intim stemning, der besnærende holder fast. Men den intime, personlige historie åbner også op for et politisk og kulturelt billede af den tid, vi lever i. Det manifesteres på udstillingen gennem billeder af Ground Zero, angrebene i Madrid og amerikanske soldater på fjernsynet. Det personlige indtegner det større og fællesmenneskelige, og netop dét gør udstillingen IN TRANSIT vedkommende. Birgitta Lunds billeder er på én gang smukke og skrøbelige, stærke og konkrete.

Birgitta Lund er født i 1964 i København. Hun er uddannet på International Center of Photography, New York, og har flere internationale separat- og gruppeudstillinger bag sig. I 2005 modtog hun den prestigefyldte franske fotopris ”Fondation HSBC pour la Photographie” med efterfølgende udgivelse af monografien ”IN TRANSIT” på det franske forlag Actes Sud. Senere på året blev Birgitta Lund tildelt den danske ”Fogtdals fotograf pris 2005”.

Udstillingen kan ses til lørdag d. 25. marts 2006.

Udstillingen er støttet af Kunstrådets Billedkunstudvalg.