ANNE VILSBØLL – PAPIRETS ERINDRING

ANNE VILSBØLL – PAPIRETS ERINDRING

3. juni til 23. juli 2022
Birthe Laursen Art Room Gilleleje, St. Strandstræde 1, 3250 Gilleleje

Anne Vilsbøll har i sin praksis undersøgt papirets kvaliteter og kapacitet som materiale i både maleri og skulptur gennem fire årtier. Hun har studeret forskellige papirtraditioner verden over, hvilket har forgrenet sig i både hendes formsprog og tematiske nedslag.

Udstillingen Papirets erindring peger på papirets ophav, historik og funktion. Materialet som centralt og betydningsbærende element i et værk bringes med udstillingen i fokus gennem en divers række skulpturer og objekter, der taler om natur, liv og sameksistens.
Værkgruppen Containers of Life and Death, som består af fire urner lavet i søgræs, kozo og manilahamp, illustrerer menneskets forgængelighed. Samtidig minder de os om naturens holistiske system og hvordan noget nyt altid fødes af noget, der var. Som mennesker er vi bundet til hinanden og til naturen, hvor vores valg altid vil resonere videre ud i de økosystemer, som vi er en del af. Papiret som medie og historiefortæller undersøges i værkserien My Secret Garden. De blanke sider mægler om de beretninger, som ligger i selve papirets fibre og strukturer – organiske fortællinger om naturen fra naturen.

Papirakademiet i Gilleleje fungerer som Anne Vilsbølls atelier, hvor hun arbejder med udsmykningsopgaver, kommissioneret arbejde og eksperimenter inden for nye anvendelsesformer og udtryk med biobaseret pulp.Samtidig fungerer Papirakademiets som platform for udstillinger, vidensarrangementer og art recidensies, der centrerer sig omkring facilitering og stimulering af potentielle nye dynamikker med papiret, som udfordrer vores gængse konventioner.

Udstillingen Papirets erindring kan opleves fra 3. juni – 23. juli 2022 ved Birthe Laursen Art Agency, St. Strandstræde 1, 3250 Gilleleje. Åbningstider fredag kl. 14-18, lørdag kl. 12-16 samt yderligere efter aftale. Alle er velkomne til fernisering fredag 3. juni 14-18.

ARTIST TALK OG WORKSHOP PÅ PAPIRAKADEMIET

I forbindelse med udstillingen Papirets erindring vil Anne Vilsbøll afholde en talk og workshop på Papirakademiet, hvor hun vil udfolde sin praksis og indføre gæsterne i produktionen af hendes forskelligartede papirmateriale. Eventet foregår lørdag 2. juli 2022 kl. 16.15-18.30 på Papirakademiet, Stæremosen 8, 3250 Gilleleje. Pris pr. deltager kr. 100. Tilmelding på 40307707 eller brl@birthelaursen.com.