Esben Klemann – Betonbarrierer

BETONBARRIERER AF ESBEN KLEMANN

Ofelia Plads, Kvæsthusbroen, 1250 København K
12. september – 22. november 2020

Birthe Laursen Art Agency viser i perioden 12. september til 22. november 2020 en række skulpturer af Esben Klemann på Ofelia Plads ved Skuespilhuset. Projektet, som består af skulpturelt bearbejdede betonklodser, har taget form over flere år og er skabt til at blive oplevet i det offentlige rum, hvor betonmaterialet oftest mødes i funktionsbestemte udformninger.

Som mennesker kender vi til betonelementer fra både arkitekturen samt bymiljøer, og vi er vant til at aflæse dem som rent praktiske foranstaltninger, der inddeler og afspærrer. Netop dette aflæsningsforhold er en vigtig pointe i Klemanns projekt, da den skulpturelle bearbejdning herved skaber en uventet oplevelse. Den nysgerrighed og forundring, som et sådant uforberedt møde med et skulpturelt udtryk fremkalder, kan give publikum en radikal anderledes og nærværende oplevelse med kunsten.

Det abstrakte formsprog som er tilkendegivende for skulpturrækken, kan ses som noget, der er vokset ud af vores samfund som modspil til ensrettende og konventionelle strukturer. Klemanns skulpturelle arbejder peger i retning af en mangfoldighed, som er vigtig at fremhæve i kunsten og at illustrere i det offentlige rum den dag i dag.

Esben Klemann (f. 1972) bor og arbejder i København. Han tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2002 og fra Det Jyske Kunstakademi i 1992. Klemann har udstillet i både indland og udland hos blandt andet Galerie Maria Lund, Paris, Art 15, London, SixtyEight Art Institute, København og er repræsenteret i samlinger hos Bornholms Kunstmuseum og Vejen Kunstmuseum.

UDSTILLINGSKATALOG
Betonbarrierer af Esben Klemann

EVENTS
Fernisering 11. september, kl. 17.00

ÅBNINGSTIDER
Udstillingen er offentlig åben i perioden 12. september – 22. november 2020

TAK TIL
Statens Kunstfond, Toyota-Fonden, Københavns Kommune og Foreningen Ofelia Plads