JEANETTE LAND SCHOU – VILDVEJE/OFF ROAD

JEANETTE LAND SCHOU – VILDVEJE/OFF ROAD

2. september – 1. oktober 2022
Birthe Laursen Art Room Gilleleje, St. Strandstræde 1, 3250 Gilleleje

Den menneskelige interaktion med den vilde, oprindelige natur er så sjælden, at mødet i dag kan synes fremmed og abjekt. I det globale nord er vores naturforståelser blevet aparte normer, der blandt andet gennemsyrer den reproducerende, nationale historiefortælling. Vores dominerende forståelse af naturen er anlagt og kultiveret af mennesket stærkt påvirket af vores geografiske kontekst. De store danske bøgeskove er som billede på dansk natur en inkarneret illusion.

På udstillingen Vildveje/Off Road giver Jeanette Land Schou et blik ind i den vegetation, der lever på Amager Fælled. Området defineres ikke som vildt, men trods det eksisterer naturen her uden intention i grænselandet mellem by og land. Fotografiernes søgende afsæt demonstrerer en kompositorisk harmoni i den utæmmede flora. Blandt sammenfiltrede grene, forskelligartede blade og krogede stammer hersker et kaos, et ikke-hierarkisk system, i dyb balance. Værkerne indrammer på ydmyg vis naturen som et levende system med egne vilkår og informerer os om biodiversitet samt natur næsten frigjort fra menneskelige interesser.

Udstillingen tilskriver alle elementer og systemer en værdi gennem en nedbrydning af konventionelle ideer om vigtighed og skønhed. Værkerne bliver således en invitation til at lade blikket vandre og følge fotografiernes medierende blik. Jeanette Land Schous fokus på det, der ofte ikke tilskrives betydning, genererer en demokratisering af det fotografiske motiv – i denne sammenhæng den formålsløse, vilde natur.

Jeanette Land Schou (f. 1958) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi. Hendes praksis er funderet i fotografiet, hvor hun både undersøger landskabet som motiv samt skaber minimalistiske, fotografiske tableauer. Menneskets hånd er derved både præsent og ikke-præsent i hendes værker, hvilket akkumulerer en klar bevidsthed om det kultiverede samt menneskets spor i verden.

Udstillingen Vildveje/Off Road kan opleves fra 2. september – 1. oktober 2022 hos Birthe Laursen Art Agency, St. Strandstræde 1, 3250 Gilleleje. Åbningstider fredag kl. 14-18, lørdag kl. 12-16 samt yderligere efter aftale.

Alle er velkomne til fernisering fredag 2. september 14-18, hvor Jeanette Land Schous nye publikation Vildveje vil blive lanceret. Bogen er udgivet ved det danske forlag Space Poetry.