SVEND DANIELSEN & SVEND-ALLAN SØRENSEN, “KUNSTNERSAMMENSLUTNINGEN SVEND-SVEND”

08-06-2006 – 15-07-2006

 

Svend er topmoderne og klassisk på én og samme tid. Han er fluxus og mørkemaleri fra 30’erne. Han er benhård og temmelig let. Han er en fræk fyr på knallert. Han kom for tidligt til De Unge Vilde og blev vildere end dem. Selvom jeg kalder ham Ringo, er det ham, der spiller guitar.

Svend A om Svend D

Svend kommer fra Midtjylland, Bjerringbro. Der er fugle, køer og et foderbræt med et skævt messingskilt – Blackbirds only! Navne, ansigter, begreber, politik, absurd, humoristisk og fugleherbarium. Rock og rul i træsnit-fugle, som hønen klukker mindeligt. Spændt ud mellem koncept og kærlighed til grafiktraditionen. Djærvt linocut, stoflighed – stramt koncept skævt sat op.

Svend D om Svend A

Fernisering torsdag d. 8. juni 2006, kl. 17-20.

Svend Danielsen (1955) og Svend-Allan Sørensen (1975) mødtes under den yngste Svends afgangsprojekt fra Det Fynske Kunstakademi i 2002. Der viste sig hurtigt en kunstnerisk samhørighed og sympati de to imellem, og siden da er det blevet til fælles illustrationsopgaver, bogudgivelser og kunstprojekter. ”Kunstnersammenslutningen Svend-Svend” på GALERIE BIRTHE LAURSEN er dog duoens første større udstilling. Den består bl.a. af maleri, grafik, video, foto og en træstamme. Omdrejningspunktet er det fine og finurlige samspil mellem Svend A’s sort/hvide skriftværker og Svend D’s særegne kolorisme. Svend-Svend repræsenterer et af de mere originale indslag på den danske kunstscene lige nu.

Svend Danielsen er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København hos Svend Wiig-Hansen og Sven Dalsgaard i årene 1974-78.

Svend-Allan Sørensen er uddannet på Det Fynske Kunstakademi hos Jesper Christiansen og Lars Bent Petersen i årene 1997-2002. Han har siden 1999 været redaktør på adressens forlag.

Udstillingen vises til og med lørdag d. 15. juli 2006.