HÅKAN BERG, BLIND LETTERS, PAINTING & GRAPHICS

06-04-2006 – 27-05-2006

 

Efter to udstillinger på GALERIE BIRTHE LAURSEN i Paris er det en glæde for galleriet for første gang i København at kunne vise værker af den svenske kunstner Håkan Berg.

Udstillingen BLIND LETTERS inviterer med nye grafiske arbejder og malerier af Håkan Berg indenfor i et univers præget af klarhed og selvfølgelighed. Håkan Bergs enkle billeder tilbyder tilsyneladende ikke andet end enhed og simpelhed: Enhver illusion og ekspression er barberet væk lige som ethvert ikonografisk indhold. I stedet viser billederne abstrakte, minimale former og ensomme felter. Det er BLIND LETTERS. Blinde breve er ufuldstændige breve med mangelfulde adresser. De er mulighedssteder, og som sådan nogle steder er Håkan Bergs billeder breve til dem, vi bliver, når vi betragter dem. Lige som når vi læser blinde breve, ser vi hos Håkan Berg, fordi vi mangler noget. Hos Håkan Berg finder vi imidlertid ikke det virkeliges betydning skabt af velkendte syn. Her vil synliggørelse snarere sige at forstyrre betragterens syn.

Velkommen til fernisering torsdag d. 6. april 2006 kl. 17- 20.

Håkan Berg er født i 1958 i Kristianstad i Sverige. Han er uddannet på Konstskolan i Kristianstad, Högskolan i Umeå og Grafikskolan Forum i Malmö. Han har flere internationale separat- og gruppeudstillinger bag sig og er repræsenteret i nogle af de største svenske samlinger.

Udstillingen kan ses til lørdag d. 27. maj 2006.