LIV CARLÉ MORTENSEN, “AMAZON”, PHOTOGRAPHY AND INSTALLATION

31-05-2007 – 07-07-2007
AMAZON – MAP OF BIRTH

 

Det handler om fødslen og det handler om døden. Intet mindre. Og så handler det om kvinden. Kvinden er instrumentet for Liv Carlé Mortensens kunst – kvindens landskab søges afdækket i alle nuancer fra den nære intime sfære i familien til Amazonens skrig, når hun med barnet under det afrevne bryst klipper navlestrengen og går i krig. Amazon – Map Of Birth er en foto og installations ”dokumentation” med blodets aftegninger på fødelagnet, som symbolske landkort over vores kommen til verden, og som konkrete spor efter smerten og den sejrende kvindes ofring. I kontrast står de forførende dødsikoner Faithful unto Death, hvor mennesket udviskes og hentes tilbage til naturen i et fredsfyldt scenarie. Bindeleddet er moderen og barnet, Amazonen og hendes afkom der fuldender denne smukke, alvorlige og pågående livscyklus.

jeg trækker oceaner af papir op af det røde hav mellem benene, tørrer fingrene i nattens kjole og løber haven rundt med de røde papirsblomster faldene i græsset, de knitrer og jeg overvejer at pynte morgenbordet med dem, men de drypper fortsat af friskt blod, de vil plette dugen, den hvide dug, og danne grums i kaffekopperne, så jeg venter og henter kameraet for senere at hænge emulsioner i glas og ramme på galleriet i Bredgade, hvad koster en morgenblødning i kroner og på papir?

Fra dagbogsteksten i AMAZON

Liv Carlé Mortensen er født 1970 i København, og bor og arbejder samme sted. Hun er uddannet på Fatamorgana, Skolen for fotografi, KBH. Liv Carlé Mortensen har en lang række udstillinger bag sig – bl.a. Women2003, Making Eyes, den anmelderroste Himmelby (med Jane Vorre på Galerie Birthe Laursen 2004) og soloudstillingen Autobiography (2001) på MIRA Art Gallery, Stockholm. Hun har fotograferet til flere bogudgivelser og i år også lavet udsendelsen ”Drømmebilledet” for DR.

Artist book AMAZON på 160 sider indbundet med farve og s/h fotos kan købes på galleriet.

Udstillingen kan ses til lørdag d. 7. juli 2007.

Projektet er støttet af Kunstrådets Billedkunstudvalg og Politiken-Fonden.