MIKKEL SØNDERGAARD, “PING PONG”, PAINTING, WOODCUT RELIEF AND SCULPTURE

01-02-2007 – 17-03-2007

 

PING PONG er Mikkel Søndergaards anden separatudstilling på Galerie Birthe Laursen. Siden udstillingen FLAMING i 2005 har Mikkel Søndergaard fortsat sit intense og eksperimenterede arbejde og en ny serie værker bestående af både malerier på lærred, nedfræsede relieffer på træ og en stor skulpturinstallation står nu klar. Det er en original og helstøbt serie, der spreder sig i medier og motiver, men holdes sammen af en udforskende og insisterende tilgang til kunsten, og til det moderne menneskes forsøg på at navigere rundt i en kompleks omverden.
I billederne indføres særegne forløb gennem former, farver, fotografiske lag, mønstre, tekst og realistiske elementer. Som mange andre malere lige nu spiller det narrative en stor rolle hos Mikkel Søndergaard, men modsat de mange eventyrfortællere herhjemme, handler det hos ham mere om (post)moderne og (hyper)komplekse fortællestrukturer. En grad af realistisk fortælling udsat for en visuel dissektion i Mikkel Søndergaards malemaskine.
I skulpturinstallationen arbejdes der med en moderne rytterstatue, præsenteret i en mere amerikansk skulpturtradition. Modsat den europæiske tradition omkring formgivning og struktur, fremstår den i et en til en forhold med virkeligheden og spilles op imod seriens malerier. Med PING PONG serien tilbyder Mikkel Søndergaard os ikke nogen virkelighedsflugt men snarere end virkelighedsudflugt.

Mikkel Søndergaard er født 1976 i Randers, og bor og arbejder i København. Han er uddannet på det Kgl. Danske Kunstakademi i København og på Designskolen i Kolding med en master i visuel kommunikation.

Kataloget PING PONG og Pressebilleder i høj opløsning kan rekvireres ved henvendelse til galleriet.

Udstillingen kan ses til lørdag d. 17. marts 2007.