TREVOR AMERY (US), “DIS – LOCATION”, PAINTING

06-09-2007 – 27-10-2007

 

Velkommen til fernisering torsdag d. 6. september 2007 kl. 17-20.

Det er anden gang, at GALERIE BIRTHE LAURSEN præsenterer en udstilling med den unge amerikanske kunstner Trevor Amery.

Også på denne udstilling udforsker Trevor Amery teknisk suverænt forholdet mellem fotografi og maleri, og det er tydeligt, at han er nået langt i sin eksperimenteren med maleriets discipliner. Hans nye arbejder fremstår imidlertid langt mere åbne end de tidligere, og det blotlægger en fortsat diskussion af forholdet mellem de to medier.

I malerierne kommer fotorealistiske portrætter skabt på baggrund af kunstnerens private fotografier til syne i en grå farvetone og på en ofte monokrom farveflade: en ung, afventende pige i profil, en mand i bevægelse i ekstremt frøperspektiv, en klatrer på vej op eller ned. Personerne ses i aldrig helt vedkommende glimt fra en verden uden for billederne; de peger på denne verden, og samtidig er de der bare, helt rolige på maleriernes overflade. Men med enkelte greb som beskæring, dobbelteksponering, forvridning, opløsning og fokusering begrænses beskuerens indblik i de portrætterede samtidig med at lokke beskuerens blik hen på de steder i billedet, hvor man egentlig ikke ser noget. Disse steder synes at være ligegyldige hverken intime eller offentlige tomrum, der omkring og bag de portrætterede ved første øjekast underordner sig dem. Rummene materialiserer sig imidlertid langsomt og får deres eget liv. Som beskuer koncentrerer man sig derfor efterhånden ikke bare om hvad, der kommer til syne ud af rummene, men om hvordan rummene afvæbner personerne og træder i karakter. På denne måde sætter Trevor Amery’s billedunivers et kun på overfladen realistisk maleri i spil.

Trevor Amery er født i 1983. Han bor og arbejder i Baltimore, USA og er uddannet på Maryland Institute College of Art (MICA) i 2001 – 2005. I USA repræsenteres Trevor Amery af Irvine Contemporary, Washington.

Udstillingen kan ses til lørdag d. 27. oktober 2007.